Marmaris

Marmaris Informatie

Marmaris ligt in een besloten baai aan de Lycische Kust. Voor de kust van Marmaris kun je het Griekse eiland Rhodos zien liggen.

De badplaats heeft een boulevard van 9 kilometer die van het oude centrum met haven helemaal doorloopt tot Icmeler. De stad bezit van twee grote en een aantal kleinere jachthavens. Hier liggen vele luxe motorjachten en zeilschepen. Het is een populaire locatie voor de overwintering van watersporters.
Marmaris heeft twee uitgaanscentra, de Barstreet en Long Beach.
Het strand van Marmaris aan de Middellandse Zee is klein en, smal, maar loopt langzaam in zee af.


Marmaris Turkije
Strand van Marmaris

Het weer en klimaat in Marmaris

De zomer in Marmaris is warm en vochtig, en de temperaturen zijn vooral hoog tijdens de hittegolven in juli en augustus. Oktober is nog warm en licht, maar met periodes van regen. Veel toeristen hebben de voorkeur om Marmaris in de vroege herfst te bezoeken, vooral in de maand september omdat de temperatuur dan zeer aangenaam is.
De winter is zacht en nat. Het is het regenseizoen, waarbij veel neerslag vallen na november. In de winter kunnen zware wolkbreuken zelfs overstromingen overstromingen veroorzaken.

Weersverwachting Marmaris


Vliegen naar Bodrum

Vanaf Nederland en België is het slechts ongeveer 3,5 uur vliegen naar Marmaris. Je landt op het vliegveld Dalaman Airport, op twee uur rijden van het vakantieresort Marmaris aan de Turkse Riviera.


Bezienswaardigheden in Marmaris

 1. Het kasteel van Marmaris, dat nu een museum herbergt met archeologische vondsten uit Romeinse en Byzantijnse tijden, waaronder aardewerk, glaswerk, munten en versieringen uit de vindplaatsen Knidos, Hisaronu en Burgaz. Ook is er een tentoonstelling van weefwerken, tapijten, meubels, wapens en versieringen uit de Ottomaanse tijd
 2. Nimara Cave, een grot op Heaven Island in de buurt van Marmaris
 3. De markt of bazaar van Marmaris
 4. Hafsa Sultan Caravanserai, Ottmaans gebouw met een prachtige bouwstijl, gebouwd in 1545 waarin tegenwoordig souvenirwinkels en bars zijn gevestigd.
 5. De Ibrahim Aga Moskee uit 1789
 6. Archeologische park met ruïnes (Lyilik) uit de 4de eeuw voor Christus
 7. De ruïnes van Physkos op de Asar heuvel ten noorden van Marmaris, met de Akropolis en stadsmuren

Excursies en activiteiten in Marmaris

Een echte aanrader is Pammukkale, een natuurwonder van witte kalksteenterrassen. Maar ook een excursie naar Ephesus (Efeze), een van de zeven wereldwonderen, de antieke ruines of varend over de rivierdelta naar het beschermde natuurgebied staan garant voor een geweldige vakantie.
Andere excursies die je kunt ondernemen zijn:
 1. Zeil- en bootochten langs de kust van Marmaris, met tussenstops aan stranden en bij de dorpen, en onderweg om te zwemmen en te snorkelen
 2. Boototcht naar Sedir Eiland of Cleopatra Eiland
 3. Wandeltochten
 4. Jeepsafari door het achterland van Marmaris, naar het schiereiland Bozburun en het nationale park van Marmaris
 5. Safari te paard met quad
 6. Excursie naar het eiland Rhodos
 7. Excursie naar een van de omliggende steden, waaronder Icmeler,
 8. Excursie naar Dalyan, met modderbaden, zwavelbad, de koninggraven van Koning Kaunos, schildpaddenstrand (Turtle Beach of Iztuzu)en het beschermde natuurgebied van Köycegiz-Dalyan
 9. De ruines van Kaunos, Afrodisias of Efeze
 10. Bezoek aan de Turkse Hamam
 11. Zwemmen met dolfijnen (wel erg prijzig)
 12. Het Atlantis Waterpark in Marmaris
 13. Aqua Dream Waterpark
 14. Diverse watersporten, waaronder duiken, snorkelen, raften, zeevissen