Kemer

Kemer informatie

De badplaats Kemer is een vrijwel afgesloten vakantieresort met talloze hotels en pensions. Kemer heeft een strandboulevard, souvenir-winkeltjes, een jachthaven, het Moonlight Park en een openlucht vakantiemuseum. In het centrum van Kemer zijn vele soorten winkels die onder andere juwelen, tassen, souvenirs, kleding en tapijten verkopen.
Op de centrale markt (Bazar) van Kemer wordt elke maandag de groente- en fruitmarkt gehouden. Op dinsdag is er ook een grote textielmarkt.

In het uitgaansleven van Kemer zijn voldoende mogelijkheden om tot diep in de nacht op stap te gaan. Kemer doet er alles aan om de disco-vakantiestad van de Turkse Reviera te zijn. Dit trekt dan ook vele jonge vakantiegangers aan. Vrijwel elk hotel heeft een discotheek en bar, zodat je als hotelgast er bijna niet aan de constante geluidsoverlast in het hotel kan ontsnappen. Er zijn ook drie openlucht-discotheken aan het strand en een grote discotheek in het Moonlight Park.

Het seizoen duurt van mei tot oktober en het hoogseizoen van half juni tot begin september. In de winter sluiten bijna alle hotels en valt Kemer in een diepe winterslaap.


Stranden

Het overgrote deel van de stranden van Kemer is kiezelsteenstrand. De kiezels zijn scherp en worden in de zon erg heet. Slechts bij Moonlight en op de Phaselis Beach bestaat het strand uit zand.
Het strand bij de hotels is afgesloten voor de hotelgasten. Maar een wandeling over het strand is voor de doorzetters mogelijk.

Afstand van Kemer naar Antalya is 50 kilometer, ongeveer 1 uur rijden.


Kemer Turkije
Kemer

Het weer in Kemer

Kemer heeft warme en droge zomers en milde en regenachtige winters. In de maanden juni, juli, augustus en september ligt de temperatuur overdag boven de 30 graden Celcius en 's avonds boven de 17 graden Celcius. De temperaturen zijn vooral hoog tijdens de hittegolven in de maanden juli en augustus, namelijk ruim boven de 40 graden Celcius. Er vindt dan nauwlijks neerslag plaats.
Oktober is het met 27 graden nog warm en licht, maar met periodes van regen. In de winter daarentegen valt er veel regen en komt de temperatuur overdag niet boven de 17 graden Celcius.

Weersverwachting Kemer


Vliegen naar Kemer

Op 50 kilometer afstand van Kemer ligt het Antalya Airport. De internationale luchthaven van Antalya is de bestemming van vele vakantievluchten en chartervluchten vol met vakantiegangers. De transfertijd vanaf Antalya Airport naar Kemer neemt nog tenminste 1 uur in beslag. De bus gaat namelijk langs meerdere hotels van de touroperator en dat kan extra tijd kosten.


Excursies en activiteiten in Kemer

 1. Raften, zeilen, windsurfen, waterskiën, zeevissen.
 2. Snorkelen en duiken (Scuba diving) tussen oude zeewrakken in de prachtig blauwe Middellandse Zee. Er zijn verschillende duikscholen in Kemer die je als beginner of gevorderde meenemen naar een gezonken oorlogsschip of diverse onderzeese grotten.
 3. Golfen in Kemer.
 4. Bezoek aan de Hamam of Turks bad.
 5. Excurise naar de watervallen van Düden en Kursunlu in het Taurus gebergte. Duden ligt ruim 15 kilometer ten noorden van Antalya en Kursunlu 18 kilometer ten zuiden van Antalya, vlakbij Belek. Achter de watervallen zijn verborgen grotten.
 6. Een zeiltocht over de Middellandse Zee in de Golf van Antalya. Lekker zonnen en relaxen op het dek en hier en daar voor anker gaan om in zee te duiken
 7. Een excursie naar Manavgat. Wilde natuur, winkelen en een boottrip over de rivier Manavgat naar de zee.
 8. Een Quad- of Jeep safari.
 9. Paardrijden.

Bezienswaardigheden in en om Kemer

 1. Jachthaven van Kemer (Marina)
 2. Moonlight Park in Kemer
 3. Watervallen van Göynük, op 10 kilomter van Kemer
 4. De dorpen Beldibi, Göynük, Kiris, Phaselis en Tekirova
 5. Bezoek aan Antalya, met de oude Romeinse haven van Kaleici, de kliffen aan de Golf van Antalya.
 6. Kaleiçi Museum en het Atatürk House Museum in Antalya.
 7. Het Museum van Antalya, met bijzondere archelogische vondsten uit onder andere Perge en Aspensos.
 8. Side, een oude stad uit de klassieke oudheid, heeft een leuke, toeristische en oude centrum met vele winkeltjes.
 9. De oude stad van Olympos (of Olimpos) ligt ongeveer 40 km ten zuiden van Kemer in de baai van Cirali / Olympos.
 10. Bezoek de diverse archeolofgische sites in de regio van Antalya, waaronder, Perge, Aspensos, Myra (demre), Sagalassos